duminică, 19 decembrie 2010

Reteta succesului

Iar pauza? Iar'm...
Titlu este pus doar sa va capteze atentia, si sa ma gaseasca lumea pe google pentru ca, nu-i asa? cu totii am vrea sa stim aceasta "reteta a succesului" ce ni se tot induce de diversi indivizi dubiosi care apar la TV, deci sunt importanti.
Sa dezvoltam reteta succesului in materie de carti/bloguri/filme, fortand includerea acestora intr-o mare categorie infiintata ad-hoc.

Ei bine, reteta succesului in aceste domenii este, asa cum multi dintre voi deja stiati, priza la public. Si asta nu se face decat prin alintarea ego-ului acestuia (sau cu ajutorul oamenilor ca Romica Tociu, Bendeac impreuna cu ceilalti oligofreni ajunsi pe carnati si parfumuri comedianti). Toti vrem sa credem ca suntem speciali, dar mai ales toti vrem sa ni se spuna asta (pastrand proportiile desigur, dorinta aceasta narcisista difera de la individ la individ, in unii fiind bine ascunsa sau inexistenta)


Acestea fiind spuse, avem inceputul retetei succesului.




Cel mai usor mod de a castiga publicul este de a-i spune ca este special. Cartile cu subiecte de genul "descopera artistul din tine", "cum sa faci bani rapid", "atitudinea pozitiva", sunt exemplele cele mai concrete in contextul de fata. Daca vreodata cineva s-a simtit ajutat de o astfel de carte, a benificiat de binecunoscutul efect Placebo (sau puterea de sugestie) ori a fugit cu primul tren in Spania urmarit fiind de ajutoarele sociale ce purtau in buzunarul de la piept un bilet dus catre Voila (fr.).

Bun, ai atitudine pozitiva azi, maine, o luna si, surpriza, in intervalul asta nu a murit nicio ruda pana atunci necunoscuta care sa-ti lase altruist mostenire lantul international Hilton, tot in Dacia iti pute hoitu', si Bianca Dragusanu inca nu a realizat ca i-ar fi mai bine langa tine; si atunci in actiune intra revelatia (dupa Ion desigur): daca nu dadeai banii pe cartea aia, acum aveai bani de tigari, si daca in timpul asta iti puneai capul la contributie si dadeai putin din coate, era o mica, dar existenta posibilitate sa fi gasit o idee mult mai productiva pentru viitorul tau. Si, in general, cam dupa o luna iti bagi p*la in ea de atitudine pozitiva.

Prea devreme, ar spune expertii, chestiile de genul asta nu au rezultat imediat, ci pe termen lung.
Sa mori tu?, ar spune altii drept raspuns.

In plus, cartile acestea sunt foarte usor de scris pentru cineva initiat in domeniu, pentru ca, oricat s-ar promova ideea asta ca fiecare individ e diferit, aparte, artist, special sau uzzi de la bug mafia, toti oamenii aspira, judecand in masa, la aceleasi idealuri. Iar acest lucru confera scriitorilor de tipul celor prezentati baza pentru scrierile dealtfel pline de intelepciune si tact.

In concluzie: Cine nu ar vrea sa stie drumul catre indeplinirea viselor? Punct ochit. Punct lovit.

4 comentarii:

Iza spunea...

hi hi! ai zis cu p*la

Leon Marmelli spunea...

subtila ca intotdeauna

Iza spunea...

mai scriem si noi?

Gil Dobrica spunea...

mirel fara pula e ca mingea fara hagi cumzic

Trimiteți un comentariu

1. marturiseste
2. semneaza-te
3. trimite